THE PETER SZARFE$T BLOG

$ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $

Hairdreams álom vagy rémálom?

October 4, 2019 - Reading time: 4 minutes
Hairdreams álom vagy rémálom?

Vannak olyan emberek, akiket a folyamatos változás hoz lázba és az életük változatos, folyamatos kihívások elé állítják magukat és szeretnek a komfortzónán túl is élni, teljesíteni. Ezek az emberek jellemzően a ruhatárukat is gyakrabban cserélik. A frizurájukat és a hajuk színét is. Lehet, hogy az egyik hónapban még hosszú barna hajjal láthatjuk, de a következő hajvágásnál már rövid, fekete frizurát kér. Nem rettenti el őket semmilyen rosszabb tapasztalat, folyamatosan keresik az álmukat.

Természetesen vannak ennek az ellenkezőjét élő emberek, akik rettegnek minden változástól a komfortzónájukból nem lépnek ki szívesen. Ugyanazokat a rituálékat teszik nap mint nap az életükben, akár évről-évre is. Egy stílusú ruhát preferálnak és a nagyon nehezen veszik rá magukat arra, hogy bármit is változtassanak a külsejükön. Az ő bátorságukat nagyon gyorsan elveszi akár egy rossz tapasztalat is. Egy rosszul sikerült hajfazon, vagy kicsit erősebb hajszín leállít minden kísérletezési kedvet bennük.

Nekik mindenképpen szól ez a cikk, hiszen összegyűjtöttük itt, hogy a stylistok mit javasolnak, milyen jelekre figyelj ahhoz, hogy érdemes lépnek az álomhajad kialakításával:

Természetesen mindenkinek ajánlott havonta de legkésőbb kéthavonta elmenni fodrászhoz. Természetesen a haj hosszától és fazonjától is múlik ez az időtartam. Ezek a frissitő vágások nem feltétlenül új fazont, vagy az álomhaj megtalálását jelentik, hanem azt, hogy a meglévő frizurát is szükséges felfrissíteni. A haj töredezhet, azt érdemes megszüntetni, a tartása is egészségesebb lesz egy egészséges hajvégű koronának. Egy dús, egészséges, jól levágott hajzuhatag csodálatosan felfrissíti bárkinek a megjelenését.

Ha valaki a második csoportba tartozik és hónapokig halogatja, a hajvágást az bizony egyre nehezebben tudja a frizuráját igényesen tartani és kezelni. Fontos jele a haj elhanyagolásának, hogy a szokásosnál sokkal több ideig tarthat a reggeli készülődéskor elérni a megfelelő megjelenést. Nem úgy mikor frissen volt kialakítva a frizura. A hajvég elkezd vékonyodni és szálkásodni, ami szintén egészségtelen hatást kelt. Ez eredményezheti azt is, hogy a kivasalt vagy éppen göndörített haj elveszíti gyorsabban a tartását. Az is jel lehet, hogy legtöbbször amellett döntünk, hogy copfban hordjuk a hajunkat, mert már sehogy sem áll a még vágott fazon azzal a hajhosszal, amivel most rendelkezünk. Ilyenkor nincs mese, újra el kell menni fodrászhoz. Gondold végig, az irodában is lófarokkal jársz, nem csak a szokásos edzésekre?

Egyre fénytelenebb és töredezettebb a hajad? A beteg haj leggyakoribb tünetei ezek. Minél tovább hagyjuk ezt az állapotot, annál rövidebbre kell majd vágni a hajat a következő alkalommal. Biztosan így szeretnéd? Minden hajat formázó erőfeszítés kárba megy, ha az ember haja egészségtelennek néz ki. Érdemes ezt a fázist is elkerülni és időben elmenni fodrászhoz.

Ha legalább egy ponton is érzed, hogy nálad ez a helyzet menj és adj magadnak esélyt egy Hairdreams álomra, hogy ne rémálom legyen.

Newest Posts

Bepillantás a férfi télikabát divatba - mit preferálnak a férfiak?

Bepillantás a férfi télikabát divatba - mit preferálnak a férfiak?

November 23, 2019


SEO cégek szerepe a sikerben

SEO cégek szerepe a sikerben

October 21, 2019


Hairdreams álom vagy rémálom?

Hairdreams álom vagy rémálom?

October 4, 2019


Hogyan maradj mentálisan fitt?

Hogyan maradj mentálisan fitt?

October 3, 2019


Freelancerek világa

Freelancerek világa

October 2, 2019


Photo Gallery

Italy early in the morning
The awakening of the forest
Free like a bird
Cold day in the mountains
Sunny vaccation at the coast
Evening sun over the forest
Nice church in a little town
Golden Gate bridge in San Francisco
Stars everywhere!
Modern energy saving house
Image