THE PETER SZARFE$T BLOG

$ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $

A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

February 18, 2022 - Reading time: 4 minutes
A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

Az egészséges és tudatos életmódnak nagyon sok összetevője van, rengeteg nézőpont és trend alakult ki a piacon, így mielőtt bárki belekezd egy komolyabb életmód váltásba, mindenképpen érdemes az orvosával konzultálnia, hiszen a legtöbb trendi fogyókúra, életmódváltás igen komoly anyagcsere folyamatokat változtat meg mostanában a szervezetben, és sokról sajnos még nincsenek valós hosszabb távú tapasztalatok, hogy milyen hatással vannak egy távlati periódusban az emberek egészségi állapotára.

Abban viszont a legtöbb életmódváltó program és orvosok is egyetértenek, hogy a finomított lisztek és cukrok mekkora károkat okoznak az emberek szervezetében. Ezekre a hatásokra már igenis több kutatás készült és mélyebb a tudásbázis, amire a szakemberek javaslata támaszkodik. Általánosan elfogadott nézet, hogy cukrot és fehérlisztet leginkább a pékségben vásárolt termékekkel  és tésztákkal visz be a legtöbb ember a szervezetébe. A tésztákat könnyebb lecserélni egészségesebb variációra, de a pékségben vásárolt termékeket már nem annyira könnyű lecserélni, mint a tésztaféléket.

Mit lehet tenni akkor, ha valaki nagyon szereti a péksüteményeket és úgy nőtt fel, hogy mindig vajaskenyér volt vacsorára az alap?

A piacon már rengeteg egészséges liszttel készült kenyér és péksütemény létezik, bár tény, hogy az áruk igen magas az átlagos fehér kenyérhez képest. Sokszor kétséges, hogy valójában mi kerül bele, de azért általánosságban elmondható, hogy igen széles az egészséges pékáruk piaca és már általánosan elterjedt, mindennapi tény, hogy szinte bármelyik áruházláncban lehet egészséges kenyeret kapni. Természetesen az ára és az összetevők mellett az is nagyon fontos szempont, hogy finom is legyen az a kenyér, mert nagyon sokszor bármennyire is egészséges, a kenyértartóban penészesedik meg, mert senkinek nem ízlik a családban.

Ha valaki valóban tartós változást szeretne a családban kenyérfogyasztás tekintetében, akkor érdemes mindenképpen elgondolkodni azon, hogy beszerezzenek egy kenyérsütő gépet. A kenyérsütés több időbe telik, mint a boltban betenni a kenyeret a kosárba, de az egészségünk szempontjából mindenképpen megéri az időbefektetés.

Az otthoni kenyérsütéshez a legfontosabb, hogy megismerjük a kenyérsütőgépeket és a számunkra szimpatikus recepteket. Mik azok a legfontosabb ismérvek, amivel mindenképpen tisztában kell lennünk?

Az a legfontosabb, hogy milyen típusú kenyeret szeretnénk sütni. Gluténmentes kenyérhez külön funkció kell, hogy legyen a gépen. Késleltetett indítás funkció is igen hasznos, hiszen a kenyér dagasztása, kelesztése és sütése több órát vesz igénybe, így be lehet állítani már este, hogy mikor kezdjen a gép a kenyér sütéséhez, annak érdekében, hogy reggelre a családnak friss, egészséges kenyere legyen. Jó tudni, hogy milyen egyéb funkcióra képesek, mert leveles tésztát, kovászos kenyeret, de akár lekvárt és joghurtot is lehet ezekkel a gépekkel készíteni.

Fontos szempont lehet még a kenyér receptje, hogy milyen kenyér a cél, de azt nyilván a próbaevések során tudja egy-egy család kitapasztalni. Ezért mindenképpen érdemes egy több funkcióra is alkalmas kenyérsütő gépet beszerezni, hogy hosszabb távon esetleg több igényt is ki tudjon elégíteni.

A család biztos, hogy mindenképpen szeretni fogja az ilyen fajta gondoskodást, arról nem is beszélve, hogy az egészség az élet alapvető feltétele. 

Newest Posts

A stílus kötelez

A stílus kötelez

March 7, 2023


Benső tartás a Kamagrával

Benső tartás a Kamagrával

February 25, 2023


A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

February 18, 2022


Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

August 10, 2021


A színezés hasznossága a covid idején

A színezés hasznossága a covid idején

March 31, 2021


Photo Gallery

Italy early in the morning
The awakening of the forest
Free like a bird
Cold day in the mountains
Sunny vaccation at the coast
Evening sun over the forest
Nice church in a little town
Golden Gate bridge in San Francisco
Stars everywhere!
Modern energy saving house
Image