THE PETER SZARFE$T BLOG

$ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $

A stílus kötelez

March 7, 2023 - Reading time: 4 minutes
A stílus kötelez

Az üzleti világban sokszor nem a szaktudás, hanem sokkal inkább a benyomás számít. Sok kutatás bizonyítja, hogy az első benyomás milyen mély nyomokat hagy a későbbi döntések vonatkozásában. A pszichológusok arra mutattak rá, hogy hiába szeretnénk tudatos döntéseket hozni, bizony legtöbbször a tudattalan az, ami a mozgatórugóinkat kordában tartja, bármennyire is szeretnénk, hogy ez ne így legyen. Természetesen így van ez az üzleti szférában is. Ott a szaktudás is nagyon sokat számít és a kapcsolatrendszer.

Mit tehet az, aki szeretne az üzleti szférában is sikeres és hiteles lenni?

Természetesen a megfelelő végzettség és munkatapasztalat mindenkinek elengedhetetlen alap. A végzettség szempontjából nem mindegy, hogy milyen egyetemen, akár nemzetközi vagy hazai erősebb egyetemről kerül ki az ember a munkaerőpiacra. Természetesen mindegyik átfogó elméleti tudást biztosít, de egy erősebb egyetem már annak is a fokmérője, hogy egy adott személynek milyen kvalitásai vannak a felsőoktatási egyetemekre való bejutáshoz kapcsolódó versenyhelyzetben. Egy jó egyetem az elméleti tudáson kívül akár külföldi tanulmányokat is biztosítani tud partneriskolákkal. Az mindenképpen ajánlott, hisz nemzetközi tudást, nézőpontokat és kulturális flexibilitást is lehet ilyen élethelyzetben szerezni. Arról nem is beszélve, hogy a szakemberek szerint élethosszig tartó szakmai kapcsolatok indulnak el az egyetemi barátságok mentén.

A munkatapasztalat természetesen sok év után jön el. Sok esetben a ranglétrát érdemes bejárni egy adott szakmai területen, hiszen akkor tud egy magasabb beosztású szakember jó vezető lenni, ha a szervezeten belül több területet is bejárt és szakmailag gyakorlati szinten is átlátja.

Azért erre a szintre elég sok ember eljut az évek során. De mi a különbség azok között, akik igazán sikeresek tudnak lenni ebben a világban? Itt kanyarodnék vissza a cikkem elején említett első benyomásra. A fentiekben felvázolt szaktudás mellett mindenképpen szükséges megtalálni az üzletembereknek a saját stílusukat. Természetesen az adott szférában elvárt öltözködési kódex szerint. Ez a kódex az elmúlt években igen sokat változott és sokkal tágabb teret enged a bizonyos találkozók, konferenciák, ebédek és kötetlenebb üzleti megbeszélések között.

A stílus, a minőségi öltözet és az elfogadott öltözködési szokások ismerete az az elengedhetetlen hármas, amire igenis hangsúlyt érdemes fektetni a fentieken túl. Egy képzett stylist ebben sokat segíthet. A megfelelő színek és a megfelelő anyagok kiválasztása mellett igen fontos odafigyelni a kiegészítőkre is. Az üzleti világban szinte kötelező egy jó minőségű karóra, a férfiaknak mindenképpen. Ebből is érdemes ismerni a trendeket és hosszabb távra egy minőségi karórára befektetni.

A fentiek összességét figyelembe véve biztos út vezet a sikerhez, ha az kitartással és tényleges belső motivációval párosul. Ezeknek a kombinációja ösztön szinten is érezhetően sikeres emberek védjegye szokott lenni. 

Newest Posts

A stílus kötelez

A stílus kötelez

March 7, 2023


Benső tartás a Kamagrával

Benső tartás a Kamagrával

February 25, 2023


A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

February 18, 2022


Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

August 10, 2021


A színezés hasznossága a covid idején

A színezés hasznossága a covid idején

March 31, 2021


Photo Gallery

Italy early in the morning
The awakening of the forest
Free like a bird
Cold day in the mountains
Sunny vaccation at the coast
Evening sun over the forest
Nice church in a little town
Golden Gate bridge in San Francisco
Stars everywhere!
Modern energy saving house
Image