THE PETER SZARFE$T BLOG

$ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $

A színezés hasznossága a covid idején

March 31, 2021 - Reading time: 4 minutes
A színezés hasznossága a covid idején

A covid és a digitális oktatás világában sok szülő találkozik napjainkban azzal a problémával, hogy gyermekeinek és sokszor saját maguknak is olyan jó lenne találni valami csendes, megnyugtató tevékenységet. A csendes sokszor azért lenne szükséges, mert a szülő lehetséges, hogy éppen otthonról dolgozik és nehezen oldja meg a multi task feladatok ellátását főleg, mikor gyermekének tanítója is kell legyen. A megnyugatató tevékenység szükségességét szerintem az elmúlt év történéseit figyelembe véve nem is kell magyaráznunk. A sok kérdés, a napi keretek felborulása, a félelem és a bizonytalanság, a barátok, vagy a család féltése, az elszigetelődés. Akár ezek vagy akár azok, hogy ellenállunk és hatalmas erőket fektetünk abba, hogy tagadjuk ezeket a történéseket és ellene megyünk a szabályoknak, vagy épp összeesküvés elméleteket bújunk… Mind-mind igen kimerítette az egyes egyének és közösségek tartalékait. Napjainkban világszinten tapasztalható, hogy még azok is nehezen lavíroznak érzelmileg, akikről elmondható, hogy mentálisan és érzelmileg igen stabil egyensúlyt tudtak kiépíteni az eddigi életükben.

Mit tehet egy szülő, aki ezekkel a problémákkal néz szembe és gyors és egyszerű megoldást szeretne a család érzelmi életének egyensúlyozásában. Az akinek esetleg nincs sok pénzügyi tartaléka, vagy ha van is, akkor annak felhasználása korlátozott jelen helyzetben, vagy nem szeretné a bizonytalan időkben felélni? Milyen eszközökhöz nyúlhat, ami egyszerű, biztonságos, bármilyen generáció által használható, nem árthat és aránylag bárki számára elérhető?

Ha azt mondom, hogy egy egyszerű színező, vagy kifestő letöltése milyen sokat adhat a gyerekeknek, de akár a fáradt anyáknak, akkor sokan meglepődnek. Pedig most már sok olyan oldal van, ahol rengeteg kifestő között lehet választani. Akár lehet a gyerekkel egy közös minőségi program, hogy kiválasztjuk a saját kifestőnket, amit szeretnénk színezni és utána közösen színezünk. Sok szülő azt gondolja, hogy ez gyerekes időtöltés, de aki megfigyelt már egy gyereket, hogy mennyire megnyugszanak szinte azonnal, amikor színezni kezdenek, akkor megérti azt, hogy mennyire finom az a fókusz, amivel a színezésre koncentrálunk. És ez attól annyira finom, mert a jelenbe hoz. A jelen legtöbbször biztonságos, a jelenben legtöbbször meg tudunk pihenni, a jelenben nincsenek kétségbeejtő jövőbeni kérdések. A jelen az finom és színes lehet egy-egy színezővel. És főleg csendes J

Idősebb gyerekeknek lehet nehezebb feladatokat is adni, például egy tárgy igen pontos lerajzolása. Popper Péter pszichológus írt egyszer egy cikket arról, hogy megfigyelték, hogy amikor valakit pszichésen nagyon sok stresszt cipelt és nagyon elfáradt attól, hogy jövőbeni kérdések foglalkoztatták, vagy akár a tinédzsereket azok a kérdések, hogy hogy felelnek meg az életben, akkor egy precíz rajz, ami igenis kihívás az adott ember rajzolási szintjének megfelelően mennyit segíthet abban, hogy az egyén megnyugodjon és megpihenjen kicsit.

Bármennyire is nehéz elismerni, mára az édesanyáknak be kellett látniuk, hogy tenniük kell valamit annak érdekében, hogy a covidot lehetőség szerint valamilyen egyensúllyal tudja a család elvészelni.

Newest Posts

A stílus kötelez

A stílus kötelez

March 7, 2023


Benső tartás a Kamagrával

Benső tartás a Kamagrával

February 25, 2023


A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

February 18, 2022


Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

August 10, 2021


A színezés hasznossága a covid idején

A színezés hasznossága a covid idején

March 31, 2021


Photo Gallery

Italy early in the morning
The awakening of the forest
Free like a bird
Cold day in the mountains
Sunny vaccation at the coast
Evening sun over the forest
Nice church in a little town
Golden Gate bridge in San Francisco
Stars everywhere!
Modern energy saving house
Image