THE PETER SZARFE$T BLOG

$ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $

Mi alapján érdemes robotporszívót választani?

September 2, 2020 - Reading time: 3 minutes
Mi alapján érdemes robotporszívót választani?

A 21. századra teljesen igaz, hogy az embereknek kevés idejük maradt. Azt a kevés időt is szükséges mindenképpen okosan beosztani. Legtöbbször takarításra marad legkevésbé idő, talán kedv is. Így a takarítórobotok piaca igen jó fogadtatásnak örvendett az elmúlt pár évben. Elég sok háztartás döntött úgy, hogy robotporszívót, esetleg robot fűnyírót vásárol, hogy a takarítás ezen részénél felszabaduló időt a családjukra, vagy más minőségi időtöltésre fordíthassák.

A robotporszívó egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a takarítást. A robotporszívó jellemzően kerek, lapos készülék és különböző érzékelők segítik abban, hogy a teljes felületet feltakarítsa. Forgókefével szedi fel a szennyeződést a padlóról. Alkalmas szőnyeghez és parkettához, csempézett felületekhez is. Hasznos kisebb- és nagyobb felületeken is, de arra ügyelni kell, hogy porszívózás előtt fel kell szedni a földről a tárgyakat és akadálymentesíteni a porszívó útvonalát. Ha többemeletes házban szeretnénk használni, arra is megfelelő, mivel érzékelni képes a lépcsőt és nem esik le a felsőbb emeletekről sem.

Típusait tekintve vannak kóválygó típusú porszívók, melyeknek mi tudjuk beprogramozni, hogy cikk-cakkban, körben, vagy átlósan takarítsanak. A rendelkezésre álló szenzoraik nem alkalmasak a teljes szobafelület feltérképezésére. Arra sem alkalmasak, hogy emlékezzenek arra, ahol már kitakaríttottak, így nagy esély van rá, hogy egy-egy felületet többször bejárnak, így időben hatékonynak egyáltalán nem nevezhetőek. Ezek a modellek közül már vannak komolyabbak is, amelyek rendelkezni mobilos applikációról történő irányítási lehetőséggel. A komolyabb kategóra, amely szenzorai segítségével feltérképezi a szobát és a berendezési tárgyakat, megtervezi az optimális útvonalat és mindenhol alaposan kitakarítja a szobát. Ebből a kategóriából a legmodernebb készülékek már fel is mossák a felületet.

Az igazat megvallva nem könnyű a választása annak, aki eljut arra a pontra, hogy robotporszívót vásároljon, mert hatalmas a kínálat a markáns árkülönbségekről nem is beszélve. Melyik a jó robotporszívó, amelyiket ár-érték arányban leginkább érdemes megvásárolni?

A fenti kategóriákból mindenképpen lézeres szenzorral felszerelt robotporszívót ajánlom, amelyek képesek feltérképezni a lakást. A felmosás funkcióhoz viszont már tényleg felsőbb kategóriás robotporszívót kell vásárolni, mert ott akadhatnak gondok a csöpögéssel, vagy csupán a kisebb foltokat lesz képes a gép feltakarítani.

Newest Posts

A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

A kenyérsütőgép szerepe az egészséges életmód felé vezető úton

February 18, 2022


Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

August 10, 2021


A színezés hasznossága a covid idején

A színezés hasznossága a covid idején

March 31, 2021


Mi alapján érdemes robotporszívót választani?

Mi alapján érdemes robotporszívót választani?

September 2, 2020


A zene jótékony hatásai az emberi szervezetre

A zene jótékony hatásai az emberi szervezetre

May 2, 2020


Photo Gallery

Italy early in the morning
The awakening of the forest
Free like a bird
Cold day in the mountains
Sunny vaccation at the coast
Evening sun over the forest
Nice church in a little town
Golden Gate bridge in San Francisco
Stars everywhere!
Modern energy saving house
Image