Kezdődik a nyári eseményszezon ilyenkor családok, cégek és városok is nagy rendezvényeket szerveznek. A látogatottság egyre nagyobb, az emberek nyitottak az igényes rendezvényekre és eseményekre. Az új évad mindig újabb és újabb irányokat hoz az event-cateringben. Nincs megállás, „the show must go on". Mindig hatalmas kihívás előtt áll az, aki komolyabb eseményt szervez, hiszen a vendégek egészségtudatosak, de emellet meglepetésre és élményre is vágynak. Legyen vendéglátó, vagy maga a szervező cég, jól teszi, ha inspirálódik a legújabb irányzatokból.
Ez a cikk egy kis mélybúvárkodás az ízletes és látványos ételek világában, nézőpontot mutat meg a catering trendek világából:
Minőségi alapok
2019-es évre nem kérdés, hogy az ételek természetes és egészséges alapanyagokból készülnek, és kielégítenek sokfajta étkezési szokást, legyen szó glutén- vagy laktózérzékenységről. Nem elég, hogy a menüben szerepeljenek ilyen ételek, fontos kitérni a részletes tájékoztatásra is az allergénekkel kapcsolatban, hogy a vendégek tájékozódni tudjanak.
Mennyiségi kérdések helyett
Nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség és még inkább a látvány. Az étel nem csupán étel egy rendezvényen, hanem élmény is egyben. A látvány, az ízvilág és az illatok kompozíciója kell legyen egy-egy étel, de a maga nemes egyszerűségében. Napjainkban nem attól jó egy rendezvény, hogy mindenki roskadásig eszi magát.
Zöld színekben
Azon túl, hogy a partikon már alapszabály, hogy az ételek természetes és egészséges alapanyagokból készüljenek, a megrendelők olyan cateringes csapatokat választanak, akiknél a bio lebomlól tányérok és evőeszközök is elérhetőek. Ha már fizetnek ilyen külön szolgáltatásért, szeretik a megrendelők, ha erről az információ a vendégekhez is eljut, hiszen teljesen más színben tüntet fel egy-egy ilyen apróság egy céget.
Brunch egész nap
A brunch 2018. év kedvenc választása volt a partikhoz, korábbi étkezési időpontokkal és könnyebb ételekkel, amelyek a pénztárcát és a gyomrot is sokkal komfortosabbá tették. Ez a trend folytatódik, hiszen ki ne szeretne tradícionális reggeli és brunch ételeket enni akár egész nap. Könnyen elfogyaszthatóak, változatosak és nagy kedvencei lesznek az idei évnek is.
Folyékony kérdések
Nem mindenki szeretne egy partin mindenáron alkoholt inni. Egy exkluzív partin látványos, finom és egészséges koktélokat is lehet kérni, természetesen egészséges alapanyagokból. Írzvilágban és srukturában az ételek megfelelő kiegészítőjeként.
Végül aki először eszik
A social média időszakában van egy arany szabály a cateringhez, amely úgy szól, hogy „a kamera eszik először”. A vendégek az esemény minden részletét képesek lefotózni és posztolni. Ezért az étel, a dekoráció és a szerviz is mind-mind fotó-profinak kell lennie! Nem elég ízletes, allergiamentes, látványos, trendi és egészséges ételt készíteni, azt is tudni kell hogyan tegyék facebook és insta barátságossá.